Integration Storstad - Samspel för mångfald

Stockholm


Tid: 29 oktober 2008 kl 13.00-18.00
Plats: Södra Teatern, Mosebacke Torg 1-3, Stockholm. T-bana Slussen
Arrangör: SNS, Studieförbundet Näringsliv och Samhälle. Konferensen genomförs i samarbete med ESF-rådet och Ledarna
 
"Hur ser den nya diskrimineringslagen ut? Kommer den att fungera? Hur motarbetar du fördomar på jobbet? Hur integrerar arbetsgivarna invandrade?

I höst beslutas om en ny diskrimineringslag och den nya myndigheten Diskrimineringsombudsmannen ska se till att lagen följs. Nu måste personalansvariga chefer delvis lära om. Här får du också tips om hur din organisation internt bör arbeta med diskriminering bland anställda för att vända utvecklingen till något positivt.

Möt och inspireras av två kommuner som vet hur man tacklar problemet med diskriminering och integration i arbetslivet. Två kommuner som har inlett ett unikt samarbete – Gnosjö och Södertälje – berättar om sitt medvetna arbete för ökad mångfald i kommunen.

Välkommen till den fjärde i raden av SNS-konferenser på temat Integration Storstad. Medverkar gör förutom integrationsminister Nyamko Sabuni: Dan-Olof Rooth, docent Högskolan i Kalmar, Susanne Fransson, docent i rättsvetenskap och universitetslektor vid Göteborgs universitet med flera."

Läs vidare på arrangörens webbplats