Symposium om transnationell migration och politisk mobilisering

Stockholm


Tid: 17 april 2008, kl 10.00-18.00
Plats: Stockholms universitet, hus B, plan 6, rum B 600 plus korridor

Forskarnätverket om Transnationalism och diaspora, CEIFO och Socialantropologiska institutionen vid Stockholms universitet arrangerar den 17 april ett symposium på temat transnationell migration och politisk mobilisering.

Huvudperson är Martin Sökefeld från Berns universitet, professor i socialantropologi, som har en diger meritförteckning inom forskningen om bl a politisk mobilisering av alevi och khasmirisk diaspora och har dessutom ett starkt intresse för identitetsformation i Sydasien. Se här för mer information om Martin Sökefeld.

Förutom seminariet med Martin Sökefeld bjuder vi dessutom in till presentationer av paper (artikel, kapitel, projektidé, ansökan ... skriven på engelska) av typen "work in progress". Martin Sökefeld deltar i workshopen och har lovat att bidra med kommentarer. Deadline på paper kommer att vara den 7 april. Deltagande i workshop kräver, pga. lokalplanering, föranmälan till Erik Olsson, erik.olsson@ceifo.su.se

På eftermiddagen planeras dessutom en liten festligare tillställning, en book-release, med anledning av utgivningen av boken "Transnationella rum: diaspora, migration och gränsöverskridande relationer". En del av författarna kommer att medverka och skådespelare kommer att läsa dikter med anknytning till bokens övergripande teman.

Se bifogat dokument med mer information om symposiets program