Krig utan gränser - dans och film med Talat Samawi

Göteborgs konsthall


Tid:
 Lördag 17 november klockan 14-15.30

Föreställningen består av delar ur koreografen och dansaren Talat Samawis tidigare produktioner: Flykt ingen Var, After Flood och Teamet’s Lidande. De berör frågor kring krig och plundring av kulturarv – starkt kopplat till situationen i Irak. I landets dödas dagligen människor i olika slags attentat, laglösheten breder utbredd liksom arbetslösheten, flera miljoner irakier har lämnat landet… Vad betyder ord som demokrati, frihet, identitet, kulturarv och befrielse för irakierna? Hur upplever de alla främmande soldater – amerikaner likväl som jihadkämpar?

Idé och koreografi: Talat Samawi
Medverkande: Lina Håkansson, Amanda Kuylenstierna, Karin Nordling, Asaad Saady, Anmar Taha, Waleed al-Saady

THE LOST RIVERS – längd 25 minuter
Talat Samawi återvände hösten 2004 till sitt hemland Irak och arbetade tillsammans med unga irakiska dansare med att ta fram en drama- och dansproduktion. Arbetet dokumenterades med en enkel kamera. Vi får möta en del av dagens Irak vi annars sällan ser.

Talat Samawi är dansare, danslärare och koreograf. Har gått ett flertal utbildningar inom dans, teater och TV i sitt forna hemland Irak. Han bor nu i Göteborg och har sedan 1995 producerat egna dramadansproduktioner. I kulturorganisationen "Quantum Chain" arbetar han för ett kulturutbyte mellan europeiska och arabiska kulturarbetare.

FRI ENTRÉ!