Pressinbjudan - Integration – hur ska drömmen förverkligas?

Malmö


Tid: 14 - 16 december 2009
Plats: Malmö
Arrangör: Integrations- och jämställdhetsdepartament

Nästa vecka arrangerar det svenska ordförandeskapet en integrationskonferens i Malmö.

Se pressinbjudningen nedan.

"Det svenska EU-ordförandeskapets expertmöte om nyanländas etablering, med fokus på incitament och arbete, som hålls i Malmö den 14–16 december, är öppet för media att bevaka. Sveriges integrationsminister Nyamko Sabuni står värd för mötet, som kommer att gästas av experter och beslutsfattare på högsta nivå från medlemsstaterna:

Maria Böhmer, Förbundsregeringens minister för migration, flyktingar och integration, Tyskland
María Consuelo Rumí Ibáñez, Statssekreterare för migration, Spanien
Robert Djellal, Rådgivare till ministern för migration, integration, nationell identitet och utveckling, Frankrike

Detta är ett viktigt möte inom EU och det visar på behovet av att diskutera gemensamma erfarenheter och förbättra utbytet och utvecklingen av kunskaper om nyanländas etablering. Incitament för att främja integration och motivation för nyanlända kommer att diskuteras och focus kommer att bli på följande områden:

Arbete and sysselsättning
Vuxenutbildning och språkundervisning
Boende och bostadsområde
Social inkludering

Ett annat viktigt mål för mötet att identifiera centrala indikatorer som ger bättre möjligheter till kunskapsutbyte mellan olika medlemsstaterna.

Under expertmötet – den 15 december – hålls en informell pressträff med Sveriges integrationsminister för särskilt inbjudna journalister (preliminärt kl. 12.30), följt av lunch.

Eftersom mötet snart äger rum är vi tacksamma om ni så snart som möjligt meddelar om Ni kan komma. Läs mer på www.se2009/eu/integration och ackreditera er via cecilia.borssen@integration.ministry.se


http://www.se2009.eu/sv/moten_nyheter/2009/12/7/integration_hur_ska_drommen_forverkligas