Seminarium Reflektioner kring försörjningskrav för anhöriginvandring

Stockholm


Tid: 3 februari kl 9.00-12.00
Plats: Immanuelskyrkan, Stockholm
Arrangör: Röda korset

"På regeringens uppdrag har frågan om att införa ett försörjningskrav som villkor för anhöriginvandring i svensk rätt utretts. Försörjningskravsutredningen har lämnat ett betänkande (SOU 2008:114) som nu är ute på remiss. Svenska Röda Korset, i samverkan med Rädda Barnen och Svenska Barnläkarföreningen, inbjuder till ett seminarium där vi i panelsamtal belyser utredningens förslag ur olika perspektiv.


Hur skapas en fungerande introduktion för nyanlända? Vilka konsekvenser kan ett försörjningskrav få för barns hälsa och utveckling? Vad betyder familjeåterförening för hälsa och integration? Strider ett försörjningskrav mot Sveriges internationella åtaganden och är det förenligt med svensk lagstiftning?

Medverkar gör representanter från flera kommuners integrationsenheter, Rädda Barnen och Svenska Barnläkarföreningen, Svenska föreningen för barn- och ungdomspsykiatri, Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och traumatiserade, UNHCR samt forskare från Institutet för psykosocial medicin vid Karolinska Institutet.

Välkommen till ett angeläget seminarium och ställ frågor till experterna!

Antalet platser är begränsat, anmälan senast den 27 januari till undertecknad eller Lena Windahl, lena.windahl@redcross.se tel 08-4524667.

Vidarebefordra gärna inbjudan till kolleger och andra som kan ha intresse av att delta i seminariet. Se bifogat program för mer information.

With kind regards/Med vänlig hälsning
Anki Carlsson
Tracing and family reunification/
Efterforskning och Familjeåterförening
National Headquarters/Huvudkontoret
International Law & Refugee Department/Avdelning Folkrätt och Flykting
Swedish Red Cross/Svenska Röda Korset
Address/adress: Hornsgatan 54, Box 17563, 118 91 Stockholm
Tel: 00 46  (0)8 4524708
Fax: 00 46 (0)8 4524701
E-post: anki.carlsson@redcross.se"