Journalister och DO om främlingsfientlighet i medierna

Stockholm


Tid: 17 april, mellan kl. 9.00-17.00
Plats: Skandiasalen, Skandiahuset, Sveavägen 44, Stockholm.
Arrangör: Fojo - Institutet för fortbildning av journalister; Paraplyprojektet, Quick Response.

"Främlingsfientliga partier & Mångfaldsjournalistik

Diskrimineringsombudsmannen, DO, rapporterar att antalet anmälningar av diskrimeringsfall ökar. Samtidigt visar en undersökning presenterad i tidningen Journalisten att medierna skulle behöva en mer levande diskussion om hur man bevakar invandring och främlingsfientlighet. Undersökningen är gjord i samarbete med Quick Response.

Paraplyprojektet ordnar i samarbete med Fojo - fortbildning av journalister ett seminarium med efterföljande debatt den 17 april i Stockholm. Medverkande bland andra Katri Linna, DO och Helena Giertta,chefredaktör, Journalisten samt Behrang Kianzad, journalist och Fojomedarbetare.
Paneldebatten kl 15 är öppen för alla; anmälan till jacob.schulze@faceeurope.se, kursanmälan resten av dagen, sker till FOJO.

Deltagaravgift inklusive lunch & fika samt ett exemplar av boken Sanningens Många Nyanser (Carlsson Förkag 2008) är 595 kronor ex. moms. Anmälan sker till http://www.fojo.se:80/ senast den 13 april 2009. Anmälan är bindande. Begränsat antal platser, först till kvarn."

Lär program här