Hur står det till med kvaliteten i svensk välfärd?

Stockholm


Tid: 11 mars kl. 08.15-09.15 (Frukost serveras från kl.08.00)
Plats: Timbro, Kungsgatan 60, plan 2, Stockholm
Arrangör: Timbros välfärds- & reformstrategiprogram

Ett samtal med tre olika perspektiv
Ju högre välståndsnivå, desto större krav på tjänster som utbildning, vård och omsorg. Frågor kring tillgänglighet, inflytande och inte minst kvalitet i vår välfärd, är dagligen närvarande vid både köksbord och i politiska rum.

Men hur är det egentligen ställt med kvaliteten inom välfärden i dag? Och kan vi någonsin bli nöjda? Hur påverkar reformer som ökat valfriheten? Vad ska vi relatera till? Vad tycker allmänheten, vad kan den egentligen bedöma, och vad upplever de som dagligen arbetar med vår välfärd?

Arne Modig, konsult och affärsområdeschef på Novus Opinion, redovisar resultatet från en helt ny opinionsundersökning om allmänhetens syn på kvalitet, påverkan och tillgänglighet inom vård, utbildning, barnomsorg och äldreomsorg.

Ylva Thörn, ordförande för Kommunal, kommer att ge sitt perspektiv utifrån Kommunals Välfärdsindex som presenterades i januari.

Marie Söderqvist, seniorkonsult på United Minds, reflekterar över kopplingen mellan bedömning av kvalitet och kunskaper om kostnader, bl a utifrån exemplet barnomsorg.

Därefter är ordet fritt för alla deltagare att ge sin syn på frågan om kvaliteten i svensk välfärd – behöver och kan den verkligen bli bättre?
Samtalet modereras av Thomas Idergard, ansvarig för Timbros välfärds- & reformstrategiprogram.

Anmälan sker på Timbros hemsida senast 4 mars