Kunskap vidgar världen - globaliseringens inverkan på skola och lärande

Stockholm


Tid: 15 december kl. 12.00-13.15
Plats: UD:s pressrum, Fredsgatan 6, Stockholm
Arrangör: Globaliseringsrådet

"Globaliseringen ställer krav på utbildning, kunskap och kompetens av yttersta kvalitet om Sverige ska ha möjlighet att konkurrera på marknader världen över. Att utbildningen har betydelse för Sveriges möjligheter att delta i det globala sammanhanget står klart men vad har globaliseringen för inverkan på skolan specifikt och vad betyder det för samhällets framtida utveckling?

I den 26:e rapporten till Globaliseringsrådet analyserar Elisabet Nihlfors, fil dr och tidigare lärare, skolchef, rektorsutbildare, i dag verksam som huvudsekreterare vid Vetenskapsrådet, hur globaliseringen inverkar på skolan samt skolans inverkan på globaliseringen.

Kommentatorer är Metta Fjelkner, förbundsordförande Lärarnas Riksförbund och Bertil Östberg, statstatssekreterare hos Jan Björklund vid Utbildningsdepartementet.

Moderator är professor Thomas Andersson, rektor vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping och ordförande i referensgruppen som följt framtagandet av rapporten.

Tid och plats: måndagen den 15 december kl. 12.00-13.15, i UD:s pressrum, Fredsgatan 6, Stockholm. Lunchsmörgås serveras från kl. 11.45.

Anmälan skickas till globaliseringsradet@education.ministry.se

Varmt välkommen!

För mer information, kontakta Pernilla Norlin, enligt nedan.
_______________________
Pernilla Norlin
Trend analyst/Communications officer
Globalisation Council
Ministry of Education and Research
SE-103 33 Stockholm
tfn +46 8 405 17 35
mobile +46 70 300 70 30

Läs Globaliseringsrådets nyhetsbrev:
http://www.regeringen.se/sb/d/9093."