Inbjudan konferens; Företagandets roll i Somalia

Stockholm


Tid: 9 november 2009
Plats: ABF-Huset, Sveavägen 41. Stockholm.
Arrangör: Multiling AB nom projektet RAJOs ramar, www.rajo.se Medfinansiering Tillväxtverket (f d Nutek) och Migrationsverket, frivillig återvandring.


"En konferens som sätter in företagande i frågan om fred och utveckling i Somalia.

Konferensen anordnas av Multiling AB nom projektet RAJOs ramar, www.rajo.se Medfinansiering Tillväxtverket (f d Nutek) och Migrationsverket, frivillig återvandring.

Målgruppen för det öppna seminariet kl. 09.00 *11.50 är den offentliga och privata sektorn från Sverige och Puntland och andra offentliga aktörer samt den somaliska diasporan.

Målgruppen för eftermiddagens seminarium är särskilt inbjudna representanter och intressenter och aktörer

Tema för delegationen från Puntland, Somalia och aktörer i Sverige är företagande som verktyg för fred och demokratiutveckling och framtida välstånd i Somalia och Sverige.

Syftet med konferensen är att belysa företagandets roll i fredsprocessen, och då särskilt diasporan som resursgivare i den process som skapar nya företag. Dessutom skall konferensen tjäna som forum där offentliga & kommersiella intressenter från Sverige och Puntland, företrädare för organisationer som arbetar med företagsutveckling i Sverige och den Somaliska Diasporan och får en fortsatt möjlighet att samverka i utvecklingsprocesser.

Syftet är också att belysa den inbördes påverkan som integrationspolitiska insatser gentemot en flyktinggrupp har gentemot utvecklingen i flyktingarnas hemland, d v s sekundära biståndseffekter."

Läs inbjudan och program