Informationsdag om EU:s FoU-program

Uppsala


Tid: 25 maj, kl. 9.00-16.00
Plats: Uppsala Science Park, Oscar II, Dag Hammarskjölds väg 10 C
Arrangör: Uppsala universitet, Sveriges Lantbruksuniversitet och VINNOVA

"Uppsala universitet, Sveriges Lantbruksuniversitet och VINNOVA önskar dig som är forskare på företag, myndigheter, institut och universitet, välkommen till en informationsdag om möjligheterna att söka finansiering inom de europeiska forsknings- och utvecklingsprogrammen. Under sommaren och hösten 2009 öppnar utlysningar inom alla tematiska områdena inom sjunde ramprogrammet, FP7. Dessutom finns det möjlighet att söka finansiering inom FP7:s andra program: ERC, People och Capacities samt inom andra FoU-program som: COST, EUREKA och Eurostars. Totalt handlar det om cirka 45 miljarder kronor som står till förfogande för europeisk FoU.

Informationsdagen börjar med en gemensam introduktion och sedan presentationer av de tematiska områdena inom FP7.  På eftermiddagen presenteras andra europeiska FoU-program samt vilka möjligheter det finns för forskningsintensiva företag inom FP7.

Arrangemanget är kostnadsfritt och en lättare lunch serveras.
Anmälan senast den 18 maj. Ange under övriga uppgifter i formuläret vilket område av de parallella presentationerna som du är intresserad av att delta i. OBS! antalet platser är begränsat.

Informationsdagen ingår i en informationsturné som vid nio tillfällen under maj t o m augusti kommer besöker ett universitet nära dig för att berätta mer om de möjligheter till forskningsfinansiering som finns inom Europas FoU-program. Informationsturnén är ett samarrangemang mellan universitetens forskningskontor, FORMAS, Vetenskapsrådet samt VINNOVA."