Fyra kommuner uppmärksammar den internationella barndagen genom att lyfta frågan om barnfattigdom

Uppsala


Tid: Måndag den 5 oktober kl. 9.00 - 16.00
Plats: Missionskyrkan i Uppsala, S:t Olofsgatan 40
Arrangör: Socialtjänsten i Solna, Sollentuna, Västerås och Uppsala samt Rädda Barnen

" Den 5 oktober ges en unik möjlighet att öka kunskaper och medvetenhet om fattiga barns villkor i dagens samhälle. Socialtjänsten i Solna, Sollentuna, Västerås och Uppsala bjuder tillsammans med Rädda Barnen in till en konferens på temat barnfattigdom.

- Vi vill väcka uppmärksamhet och öka medvetenhet om frågan och hoppas att både politiker och tjänstemän inom socialtjänsten kommer att vilja komma. Dagen kommer att bjuda på föreläsare som Tapio Salonen och Anne Harju, men även ge möjlighet att se vad som sker i kommunernas verksamheter och i projektet ECACP.

Under perioden 2008-2009 pågår ett EU-projekt på temat barnfattigdom - ECACP - European Cities Against Child Poverty. Från Sverige deltar Solna, Sollentuna, Västerås och Uppsala, vilka bildat ett nätverk med syfte att samarbeta kring frågor om barnfattigdom. Den första gemensamma aktiviteten är att anordna denna konferens.

14 december 1954 antog FN:s generalförsamling en resolution där alla länder rekommenderas att inrätta en internationell barndag för att ge uppmärksamhet åt barns situation världen över och för att främja förståelse mellan barn. Tanken är också att dagen ska ägnas åt aktiviteter som hjälper barn och som främjar FN:s ideal."

Anmälan sker via kommunkontakt. För:

Solna: ann.Gotting-Veide@solna.se
Sollentuna: Elisabeth.bengtsson@sollentuna.se
Uppsala: johan.westerling@uppsala.se
Västerås: Ulrika.wennerholm@vasteras.se

För mer information:
Johan Westerling, Uppsala kommun tfn: 018-7277208