Bloggar

Här återfinns bloggar som berör NTG-asyl & integrations bevakningsområden, dvs asyl- flykting- och integrationspolitik.

Integrationsbloggen Statsvetaren Henrik Emilsson, tidigare medarbetare på NTG asyl & integration och på Integrationsverket bloggar om debatt och utveckling av integrationspolitiken i Sverige och andra länder. 

Elisabeth Svantessons blogg
Elisabeth Svantesson är sedan 2006 ledamot av Sveriges Riksdag och dess Arbetsmarknadsutskott. Hon ansvarar för moderaternas räkning för de integrationspolitiska frågorna i utskottet. Svantesson är också ledamot i referensgruppen för NTG-asyl & integration.

Europabloggen
Europa.se startade 17 mars 2008. Syftet med Europabloggen.se är att läsarna på ett enkelt sätt ska få tillgång till ett brett spektrum av åsikter i aktuella Europafrågor. Europabloggen.se står för urvalet av bloggare. Europabloggen.se ägs och drivs av föreningen Europaportalen.se.
 
Refugee Councils Poliblog
Den brittiska frivilligorganisationen Refugee Council ger här en inblick i hur asyl- och flyktingfrågor disktureras i landets parlament (på engelska).

Invandraren
Immigranternas Riksförbunds
tidskrift om kultur, samhälle och politik som utkommer elektroniskt i bloggform

Aftonbladet -Europabloggen
Mats Engström, ledarskribent på Aftonbladet, bloggar om EU-frågor som inte alltid syns i nyhetsflödet.

Tobias Billströms blogg
Mobilblogg där man kan följa migrationsministerns politiska arbete.

Marianne Ekdahls blogg
Marianne Ekdahl är frilandsskribent och medverkar regelbundet på bl a Sydsvenskans ledarsida, i EuropaPosten samt i Kristianstadsbladet som EU-krönikör. Hon har tidigare varit politisk rådgivare för Europaliberalerna/ALDE-gruppen i Europaparlamentet. I sin blogg skriver Marianne Ekdahl om politik med fokus på Europa/EU.